Kонференција за археологија на животната средина - Модена

Март 2018

Универзитетот во Модена

Минатата недела учествувавме на конференција за археологија на животната средина што се одржа на Универзитетот во Модена. Покрај успешните презентации, имавме можност да оствариме состаноци за идни соработки, но и да го посетиме археолошкиот парк Терамара ди Монтале. Секако посетата на музејот Ферари беше неизбежна.