Предавање на Костас Котсакис

13.12.2018 - 10:00 часот

Археолошки музеј на Македонија

Ден по конференцијата "Неолитот во Македонија IV", предавање ќе одржи еден од најреноминираните грчки предисторичари, професорот Костас Котсакис. Предавањето ќе се одржи во Археолошкиот музеј на Македонија, а темата е „New Light on the Earliest Neolithic in Greece and the Expansion of Agriculture in Europe“.